1425

Er du en god mor? eller En dårlig mor?

En god mor/ en dårlig mor.

Fortvivlet mor
 
Har du nogensinde skældt dit barn ud og fortrudt det bagefter?
Har du nogen sinde været for opfarende?
Har du nogen sinde været for negativ?

Hvis du svarer nej til disse tre spørgsmål, er du med sikkerhed fyldt med løgn. Den perfekte mor findes ikke – kun i alle mødres indre billeder. I den virkelige verden – nul.

Hvorfor så af og til give sig selv den misforståelse at man er en dårlig mor?

Fordi du ligesom resten af verden har en følelse, der af og til dukker op til overfladen. Den følelse hedder: Jeg er forkert, jeg er ikke ligesom de andre, der er noget galt med mig, jeg er ikke god nok, jeg dur ikke, jeg slår ikke til…
I dagligdagen dukker følelsen op i mange varianter: Jeg lytter ikke nok, jeg er for hidsig, jeg er for negativ, jeg kan ikke tage mig sammen til … (f.eks. at bage boller med mine børn).

Hvor i al verden kommer det fra?

Som barn blev du af og til skæld ud: Sid nu stille. Hold så op. Fy! Nu er det nok – jeg vil ikke se det et sekund mere. Det der skaberi, kan du godt stoppe lige nu! Senere: Sig mig engang har du ikke engang ryddet op på dit værelse. Skru så ned for den larm. Og så videre. Hvorfor gjorde dine forældre, pædagoger, lærere og andre det? Fordi deres forældre, lærere osv. Gjorde det samme…

Hvad gør du så?

Med mindre du virkelig er en temmelig dårlig mor (Og det ved du inderst inde godt om du er) så skal du først og fremmest starte med at acceptere at du ikke er perfekt. Du er et menneske ligesom alle andre og det at være et menneske, betyder at man er smæk fyldt med fejl. Dernæst gør du dig nogle anstrengelser for at begrænse det at skælde ud – tænk på om du ville sige fra eller tale sådan til en veninde eller kollega, før du irettesætter dit barn. Tror du på at det virker bedre, hvis du forklarer og lærer fra dig i stedet for at skælde ud og gøre dit barn forkert?

Hvad gør du mere?

Du laver en lang liste over alt det du gør rigtigt og tilføjer noget ekstra (stort som småt) det næste stykke tid og læser listen højt op for dig selv i nogle uger. Og du snakker med nogle andre mødre om, hvad de gør forkert og rigtigt, så du kommer til bunds i den misforståelse at du engang i mellem tror, at du er en dårlig mor.

stolt mor

At være mor er verdens vigtigste job – gør det så godt du kan og tilgiv dig selv resten.

P.S. Da dette er en kommerciel hjemmeside finder du herunder Cd'er, downloads og foredrag du kan lade dig inspirere af såvel til dig selv som til dit barn.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.